Zwift Ramp Test | gioventu.cc

Zwift Ramp Test

Hvad er Zwift FTP Ramp Test?

FTP (Functional Threshold Power) er en brugbar performance måling for cyklister. Det er flere måder at tage en FTP test på, hvor Ramp Test er den mindst frygtindgydende form for FTP test. Ramp Testen starter let og bliver kun meget hård i de afsluttende minutter. Du kan som regel forvente mellem 4 til 8 minutter af hård træning når du gennemfører en Ramp Test, og er derfor den FTP test der er mindst hård (i hvert fald ifht. længde)

Trinene i Ramp Test bruger et minut intervaller til at finde din øvre grænse for din aerobic kapacitet. Det starter med at føles ekstremt let og bliver hårdere og hårdere og du vil føle du er nødt til at gå dybt i dine kræfter og herfra skal du kunne køre i 3-5 minutter. Dette vil blive din maksimale effekt indtil du ikke længere kan. Du prøver reelt set at finde din absolutte top effekt over 1-minut, og du skal fortsætte til du ikke længere kan pedalere mere - når du når dette punkt skal du stoppe og testen vil automatisk stoppe og slå over i en såkaldt "cool down".

Ramp Test i Zwift kan køres på 2 måneder. 

  • Ramp Test er lavet til mere erfarne ryttere
  • Ramp test Lite er til lettere ryttere under 60 kg og begyndere under 2 watt/kg

Ramp Test er derfor også en nem og hurtig FTP test at tage kontinuerligt for, at måle ens forbedring i træningen. 

Hvordan tager jeg Zwift FTP Ramp Test?

Ligesom mange andre workouts i Zwift er det let at komme igang med en Ramp Test eller Ramp Test Lite. Husk dog at en Ramp Test er en siddende test og du skal derfor ikke rejse dig op under testen. Prøv at hold din kadence til over 80-95 rpm.

Gå til Workouts > FTP Test fanen > Vælg Ramp Test eller Ramp Test Lite > Klik Workout

 Billede af hvor du finder "Ramp Test" og "Ramp Test Lite" i Zwift.

Tilbage er der kun at sige, god fornøjelse! 

Tilbage til blog

Hometrainer borde

1 af 4