Sådan virker FTP Test i Zwift | gioventu.cc

Sådan virker FTP Test i Zwift

Hvad er FTP?

FTP (Functional Threshold Power) er basalt set den maksimale power (eller watt) du som rytter kan holde stabilt over en længere periode. De fleste atleter kan holde deres FTP over 40-55 minutter, FTP bliver dog som regel målt over en time for at afgøre FTP. Din FTP er altså lig med den maksimale (gennemsnitlige) watt du kan træde over en time.

Hvad betyder FTP i Zwift?

Det er vigtigt at kende din FTP i Zwift af to afgørende årsager.

  • Din FTP bliver brugt til afgøre din watt tal for forskellige træningsblokke i workouts. Hvis din FTP derfor ikke er helt præcis, vil dine workouts enten blive for nemme eller for svære. Det er derfor essentielt at du får målt din FTP.
  • Hvis du kører arrangeret løb i Zwift, så bliver ryttere kategoriseret i watt/kg, som er din FTP divideret med din kropvægt i kilogram).

Når du ikke kører Zwift, er FTP også et vigtigt og godt redskab til at måle din træning. For at måle din FTP udenfor Zwift er det nødvendigt at du har en cykel med wattmåler (enten via kranksæt eller wattpedaler), og giver dig altså også muligheden for at måle din træning på landevejene, hvis du ikke har dette kan du dog også gøre brug af FTP via Zwift. Du kan løbende foretage FTP test i Zwift, der dermed er med til at give dig din løbende udvikling uge for uge. 

Hvordan bliver min FTP beregnet i Zwift?

Zwift har indbygget workouts med en 60 minutter FTP test, en 20 minutter test og en såkaldt ramp test. 

Du finder FTP test i workouts under "FTP Tests" fanen

Zwift hjælper dig dog også løbende med din forbedring af FTP, hver gang du kører i Zwift vil systemet automatisk opdage hvis din FTP er blevet forbedret og du vil blive informeret om det. Metoden som Zwift bruger til at beregne dette, er hvis du over en 20-minutter gennemsnitlig måling overstiger din nuværende FTP, vil systemet automatisk foreslå dig at ændre din nuværende FTP.

 

Tilbage til blog

Hometrainer borde

1 af 4