Zwift eler Rouvy?

De grundlæggende forskelle på Zwift og Rouvy

 1. Virtuelle Verdener:

  • Zwift: Zwift tilbyder en række virtuelle verdener, herunder fiktive som Watopia og virkelige steder som London og New York. Disse virtuelle verdener er designet til både træning og social cykling.
  • Rouvy: Rouvy fokuserer primært på virkelige ruter. Det bruger augmenteret virkelighed (AR) til at overlaye ægte videomateriale med 3D-animerede elementer. Du kan cykle på berømte ruter og deltage i forskellige udfordringer.
 2. Træningsfunktioner:

  • Zwift: Zwift tilbyder strukturerede træningsplaner, træningspas og gruppetræninger ledet af erfarne trænere. Det er kendt for sine gamificerede træningsoplevelser.
  • Rouvy: Rouvy giver også træningsplaner og træningspas, men det betragtes ofte som en mere enkel og datadrevet træningsplatform.
 3. Brugerflade:

  • Zwift: Zwift har en livlig og gamificeret brugerflade med avatarer, power-ups og social interaktion. Det er designet til at være engagerende og sjovt.
  • Rouvy: Rouvys grænseflade fokuserer mere på at vise træningsdata og augmented reality-videoen af din valgte rute.
 4. Realisme:

  • Zwift: Zwifts virtuelle verdener er mere på gamificerings- og fantasisiden med elementer som undervandstunneler og vulkaner.
  • Rouvy: Rouvy sigter mod en højere grad af realisme ved at bruge faktiske videomaterialer af ruter. Dette kan give en mere autentisk oplevelse af udendørs cykling.
 5. Kompatibilitet:

  • Zwift: Zwift er kompatibel med et bredt udvalg af smarte trænere, sensorer og enheder. Det kan bruges på forskellige platforme, inklusive Windows, Mac, iOS og Android.
  • Rouvy: Rouvy understøtter også flere smarte trænere og sensorer. Det er tilgængeligt på Windows, Mac, iOS, Android og endda nogle smarte tv'er.
 6. Pris:

  • Zwift: Zwift fungerer på et abonnementsbaseret model, og prisen kan variere afhængigt af region. De tilbyder ofte gratis prøveperioder.
  • Rouvy: Rouvy tilbyder både gratis og betalte abonnementsplaner, hvor de betalte planer giver adgang til flere funktioner og ruter.
 7. Fællesskab og Begivenheder:

  • Zwift: Zwift har et stort og aktivt fællesskab med talrige gruppecykelture, løb og begivenheder, der finder sted regelmæssigt.
  • Rouvy: Rouvy har også et fællesskab og arrangerer forskellige begivenheder og udfordringer.

Skal jeg vælge Zwift eller Rouvy?

Hvad der er "bedre" mellem Zwift og Rouvy afhænger af dine specifikke træningsmål, præferencer og hvad du søger i en indoor-cykling oplevelse. Begge platforme har deres egne styrker og egner sig til forskellige brugssager:

 • Zwift: Zwift er kendt for sin gamificerede og socialt interaktive tilgang til indoor-cykling. Det tilbyder virtuelle verdener, hvor du kan cykle sammen med andre brugere i realtid, deltage i gruppecykelture og løb, og bruge power-ups for ekstra motivation. Zwift er velegnet til dem, der ønsker en social og engagerende træningsoplevelse og kan lide elementer af konkurrence.

 • Rouvy: Rouvy fokuserer mere på realisme ved at bruge faktisk videomateriale af virkelige ruter. Dette giver en autentisk følelse af at cykle udendørs på rigtige steder. Rouvy kan appellere til dem, der foretrækker en mere realistisk træningsoplevelse og ønsker at træne på specifikke ruter eller i præcise forhold.

For at afgøre, hvilken platform der er bedre for dig, bør du overveje følgende faktorer:

 1. Træningsmål: Hvad er dine specifikke træningsmål? Hvis du ønsker gamificerede træningsmuligheder og sociale interaktioner, kan Zwift være mere passende. Hvis du søger realistiske ruter og datafokuseret træning, kan Rouvy være bedre.

 2. Præferencer: Foretrækker du virtuelle verdener, power-ups og konkurrence, eller foretrækker du realistiske ruter og naturlig landskab?

 3. Budget: Begge platforme har forskellige abonnementsmodeller, så overvej dit budget og hvilke funktioner der er inkluderet i de forskellige abonnementer.

 4. Kompatibilitet: Sørg for, at den platform, du vælger, er kompatibel med din cykeltræner og andre enheder.

 5. Fællesskab og Events: Tænk på omfanget af det online fællesskab og de begivenheder, der tilbydes på hver platform, da dette kan påvirke din træningsoplevelse.

I sidste ende er der ikke en "one-size-fits-all" løsning, og det bedste valg afhænger af dine personlige præferencer og mål. Nogle brugere kan endda vælge at bruge begge platforme afhængigt af deres træningsbehov. Det er en god idé at prøve begge platforme (ofte er der gratis prøveperioder) for at afgøre, hvilken der passer bedst til dine behov og præferencer.

Tilbage til blog

Hometrainer borde

1 af 4