Hvordan beregner Zwift Rytter Farten?

Sådan beregner Zwift din fart

Din fart i Zwifts virtuelle verden er afhængig af flere faktorer, og vi lister herunder dem der med til at afgøre farten.

  1. Watt: Den første og vigtigste at tage fat i er naturligvis watt, det er den primære faktor der er med til at bestemme din fart. Desto mere power (watt) du træder i pedalerne, desto hurtigere kører du. 
  2. Vægt: Lettere ryttere vil køre hurtigere end tunge(ere) ryttere på flade veje og stigninger hvis begge træder de samme watt. Tungere ryttere vil køre hurtigere på nedkørsel. Præcis som i den virkelige verden. 
  3. Højde: Højere ryttere end mindre aerodynamiske end mindre ryttere, derfor vil den mindre ryttere køre hurtigere hvis man sammenholder det samme watt output og alt andet er ens (vægt, ramme/hjul mv.).
  4. Verden: De forskellige Zwift Worlds (Verdener) er naturligvis også en faktor. De forskellige højdemeter, slipstrøm effekter, underlag (asfalt, jord, grus mv.) og luftfugtighedsniveauer i de forskellige verdener er naturligvis også med til at afgøre din fart.
  5. Cykelvalg: Det lyder måske lidt skørt, men Zwift har valgt at prøve at gøre den virtuelle verden så virkelig som muligt og derfor er valget af din cykel (og hjulsæt) også en faktor. Hver ramme og hjulsæt har specificeret vægt og aero værdi (CdA), som også er bestemmende for din fart på flad vej, stigninger mv.

Hvordan kører jeg hurtigere i Zwift?

Du kan naturligvis ikke ændre Zwift's overordnet tilgang til beregning af ovenstående faktorer, eller din højde for den sags skyld - men der er heldigvis andre ting på listen du kan påvirke.

Den vigtigste faktor du kan påvirke er naturligvis din power (watt). Hvor mange watt kan du træde ud i pedalerne, og hvor længe. Det er dén vigtigste faktor (naturligvis også sammenholdt med din vægt) for at opnå en højere fart i Zwift. Vi anbefaler derfor at du kigger godt ind i nogle træningsprogrammer, og Zwift har en masse træningsplaner du kan starte med at kigge på, hvis du især ønsker at få bygget op og tabe noget vægt.

Zwift har et gennemført og godt "Build Me Up" træningsprogram som strækker sig over 13 uger, cirka 4 timer på om ugen og med stor fokus på Zone 1, Zone 2 og Zone 3 træning.

 

Som du forbedrer dig på Zwift og optjener XP (Experience Points) får du naturligvis også mulighed for at opgradere dit udstyr, og tilgang til højere cykler og hjul - men det kommer helt naturligt i takt med brugen af Zwift, og du opnår det kun ved træning. Se det derfor som en bonus, og hold fokus på din træning.

Tilbage til blog

Hometrainer borde

1 af 4