Hvad er Zwift PowerUps? Den fulde oversigt over PowerUps

Hvad er Zwift Power Ups?

Zwift PowerUps er en af de klassiske gamification dele i Zwift, der også gør træningen til mere end bare træning, men du også får den interaktive spil følelse med i din træning.

PowerUps giver kort fortalt enten "XP" (Experience Points) eller et meget kort "boost".

I de tidlige dage af Zwifting var der meget debat om PowerUps når det kom til løb i Zwift, men har vundet stor indpas over tid da PowerUps nu er med til at give følelsen af et rigtigt løb i form af de forskellige PowerUps. De er kort sagt med til at give noget mere mere uforudsigelighed i løb, end hvis de ikke var der.

Zwift PowerUps Oversigt

Vi giver dig her den komplette oversigt over de forskellige PowerUps, hvad de forskellige PowerUps gør, hvornår du skal bruge dem og hvilket symbol der er lig med de forskellige PowerUps. 

PowerUp Hvad er PowerUppen? Hvornår skal du bruge PowerUppen? Symbol
Large Bonus

Hvis du får du en Large Bonus PowerUp, optjener du +250 Experience Points (XP), svarende til hvad du ville optjene ved at køre 12.5 kilometer

 

Small Bonus Hvis du får en Small Bonus, optjener du +10 Experience Points (XP), svarende til hvad du ville optjene ved at køre 0.5 kilometer
Feather Lightweight

Reducerer en procentdel af din vægt (omkring 10% i 15 sekunder.)

Brug Feather PowerUp når du skal køre stigninger

Truck Draft Boost (van)

Øger din slipstrøm effekt (draft) effekt med 50% i 30 sekunder. 

 

Brug Truck Draft Boost PowerUppen i højere fart (flad vej eller nedkørsel), når du kører på hjul af en anden rytter (Draft virker naturligvis kun når du er på hjul af en anden rytter). 

Aero Boost (Helmet)

Aero Boost reducerer luftmodstanden og forbedrer din aerodynamik (reducerer din CdA med 25%) i 15 sekunder

Brug Aero Boost PowerUppen ved højere fart (flad vej eller nedkørsel), speciel brugbar når du ikke har nogen ryttere at køre på hjul af.
Breakaway Burrito

 

Kun tilgængelig i Events.

Burrito PowerUp deaktiver drafting for ryttere indenfor 2.5 meter radius i 10 sekunder. 

Brug Buritto PowerUppen når du angriber i løb fra en gruppe, således får de andre ryttere inden mulighed for at Draft og skal derfor arbejde hårdere for at indhente dig.  
Invisibility (Ghost)

 

Kun tilgængelig i Events.

Invisibility (Ghost) gør dig usynlig for andre ryttere i 10 sekunder. Kan ikke bruges indenfor 200 meter af målstregen.

Brug Invisibility (Ghost) PowerUppen når du skal angrebe fra en eller flere ryttere, du kan derfor angrebe uden de andre ved det - og de skal arbejde hårdt for at nå dig.
Steamroller

Kun tilgængelig i Off-Road Events i Watopia Jungle Circuit.

Steamroller PowerUppen reducerer rullemodstanden (CRR  - Coefficient of Rolling Resistance) i 30 sekunder, og du vil derfor rulle som på asfalt.

 

Brug Steamroller PowerUppen når du har allermest brug for hjælp
Anvil

Kun tilgængelig i Events

Avil PowerUppen gør dig 50kg tungere i op til 30 sekunder, og du kan derfor opnå høj fart på nedkørsler. Denne bliver først aktiveret når vejen er -1.5% eller mere.

Opfat denne som det modsatte af Feather Lightweight.

Brug Anvil PowerUppen på nedkørsler. Op  

Hvordan optjener jeg PowerUps? 

Som standard bliver PowerUps tilfældigt uddelt når du kører gennem start/slut, KOM eller en Sprint bue. Hvis du har en ubrugt PowerUp når kører under en bue, vil du ikke modtage en ny PowerUp.

Der er enkelte undtagelser fra dette.

  • Events (Social Rides, Løb mv.): Arrangøreren ændre metoden PowerUps er tildelt på (f.eks. 50% / 50% mellem Aero Boost og Burrito).
  • Workout og TT Cykel: De eneste PowerUps du kan opnå her er Small Bonus eller Stor Bonus.

Hvordan bruger jeg min Zwift PowerUp?

For at aktivere din Zwift PowerUp skal du blot trykke på "spacebar" på din computer (PC/MAC), vælge på PowerUp Ikonet (iOS, tvOS) eller trykke for at aktivere på Companion Appen. Du kan også simpelt blot klikke på PowerUp cirklen/symbolet fra din computer, eller trykke på din touchscreen.

Når du aktiverer en PowerUp vil der vise sig en hvid timer status på din skærm, som viser hvor meget tid der er tilbage af din PowerUp.

Tilbage til blog

Hometrainer borde

1 af 4